Kalafior podziel na różyczki, włóż do miski, posyp solą, dodaj saszetkę sosu sticky teryaki, wymieszaj. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piecz w temp. 200ºC przez około 30 minut (do miękkości).
Awokado obierz, dodaj jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny, zblenduj do uzyskania aksamitnej konsystencji.
Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu, lekko posiekaj. Na patelni zblanszuj szpinak, dopraw solą i pieprzem. Dodaj do makaronu wraz z upieczonym kalafiorem, wymieszaj.
Ogórek pokrój w słupki.
Płaty papieru ryżowego pojedynczo zamocz w wodzie przez kilka sekund, na środek każdego nakładaj porcję farszu z kalafiorem i kilka słupków ogórka. Zwiń rollsy, ułóż na talerzu, posyp natką. Podawaj z dipem z awokado.
Przepis wymaga
Papier ryżowy
Papier ryżowy najczęściej stosuje się do przygotowania sajgonek, które można faszerować warzywami, mięsem lub owocami morza.
Sos stir fry Sticky Teriyaki
Niesamowita słodka mieszanka japońskiego sosu sojowego i sake.