Szukaj
Close this search box.
Spring Rollsy z pieczonym kalafiorem

30 min.

Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

3 os.

Iloś porcji

Składniki

Przygotowanie

  1. Kalafior podziel na różyczki, włóż do miski, posyp solą, dodaj saszetkę sosu sticky teryaki, wymieszaj. Wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, piecz w temp. 200ºC przez około 30 minut (do miękkości).
  2. Awokado obierz, dodaj jogurt, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny, zblenduj do uzyskania aksamitnej konsystencji.
  3. Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu, lekko posiekaj. Na patelni zblanszuj szpinak, dopraw solą i pieprzem. Dodaj do makaronu wraz z upieczonym kalafiorem, wymieszaj.
  4. Ogórek pokrój w słupki.
  5. Płaty papieru ryżowego pojedynczo zamocz w wodzie przez kilka sekund, na środek każdego nakładaj porcję farszu z kalafiorem i kilka słupków ogórka. Zwiń rollsy, ułóż na talerzu, posyp natką. Podawaj z dipem z awokado.

Przepis wymaga

papier ryżowy
Papier ryżowy
Papier ryżowy najczęściej stosuje się do przygotowania sajgonek, które można faszerować warzywami, mięsem lub owocami morza.
5010338200077_T1
Sos stir fry Sticky Teriyaki
Niesamowita słodka mieszanka japońskiego sosu sojowego i sake.

Udostępnij