Pierś z kurczaka dopraw solą i pieprzem, usmaż na patelni na złoty kolor.
Pieczarki pokrój w plastry, usmaż na patelni, na koniec dopraw solą i pieprzem.
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź.
Do garnka wlej 400 ml wody, dodaj przyprawy i pastę green curry z zestawu, całość gotuj około 15 minut. Na około 7 minut przed końcem gotowania dodaj różyczki brokułu. Na koniec wlej mleczko kokosowe z zestawu green curry, dodaj liście szpinaku. Całość zagotuj.
Do miseczek nałóż makaron, pokrojoną pierś z kurczaka, pieczarki, wlej zupę z brokułem i szpinakiem. Na wierzch dołóż kiełki fasoli mung i cząstkę limonki.
Przepis wymaga
Zestaw Thai Green Curry
Przepyszne danie Green Curry w trzech krokach - z naszym zestawem to możliwe!