Szukaj
Close this search box.
Zupa tajska Green Curry

5 min.

Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

Iloś porcji

Składniki

  • 1 zestaw Blue Dragon Thai Green Curry
  • 150 g makaronu Blue Dragon jajecznego
  • 400 g piersi z kurczaka
  • 400 g pieczarek
  • 200 g różyczek brokułu
  • 2 garści świeżych liści szpinaku
  • kiełki fasoli mung
  • limonka
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka dopraw solą i pieprzem, usmaż na patelni na złoty kolor.
  2. Pieczarki pokrój w plastry, usmaż na patelni, na koniec dopraw solą i pieprzem.
  3. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź.
  4. Do garnka wlej 400 ml wody, dodaj przyprawy i pastę green curry z zestawu, całość gotuj około 15 minut. Na około 7 minut przed końcem gotowania dodaj różyczki brokułu. Na koniec wlej mleczko kokosowe z zestawu green curry, dodaj liście szpinaku. Całość zagotuj.
  5. Do miseczek nałóż makaron, pokrojoną pierś z kurczaka, pieczarki, wlej zupę z brokułem i szpinakiem. Na wierzch dołóż kiełki fasoli mung i cząstkę limonki.

Przepis wymaga

5010338303983_T1
Zestaw Thai Green Curry
Przepyszne danie Green Curry w trzech krokach - z naszym zestawem to możliwe!

Udostępnij