Ziemniaki zapiekane z warzywami i serem
- 4 duże, ugotowane ziemniaki ze skórką
- ½ cukinii
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryki (różne kolory)
- 1 szklanka żółtego, startego sera
- 1 słoik Sosu Chińskiego Curry Blue Dragon
- sól i pieprz do smaku
- Ziemniaki przekroić na ½ a następnie łyżką do zupy wyjąć większość, tak aby powstały nam „łódeczki” z ziemniaka, ze skórką. Pozostałe (wyjęte) ziemniaki wrzucić do miski. Paprykę i cukinię oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w piórka, a czosnek w drobną kostkę. Na łyżce oleju obsmażyć krótko warzywa, doprawić je solą i pieprzem.
- Dodać Sos Chińskie Curry Blue Dragon i smażyć jeszcze ok 2 minuty. Warzywa dosypać do pokrojonych ziemniaków. Dodać 1 szklankę sera i dokładnie wszystko wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Wcześniej powstałe łódeczki wypełnić po brzegi przygotowanym farszem. Na górę każdej z nich posypać trochę sera. Całość zapiekać w temperaturze 200°C przez około 20 minut, aż ser się rozpuści.