Szukaj
Close this search box.
Stir-fry z zielonych warzyw

10 min.

Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj według opisu na opakowaniu.
  2. Chili drobno posiekaj, cukinię pokrój w słupki, szparagi w mniejsze kawałki, groszek cukrowy przekrój na pół.
  3. W woku rozgrzej olej, wrzuć chili, krótko przesmaż. Dodaj warzywa, smaż na dużym ogniu przez około 4-5 minut, często mieszając. Wlej zawartość saszetki z sosem, dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i podgrzej.
  4. Danie nałóż do misek, posyp sezamem.

Przepis wymaga

5010338202132_T1
Makaron pełnoziarnisty
Przygotowywany według tradycyjnej chińskiej receptury.
5010338200039_T1
Sos stir fry Sweet & Sour
Słodko-kwaśna mieszanka sosu ananasowego, pasty pomidorowej oraz octu ryżowego.

Udostępnij