Szukaj
Close this search box.
Stir-fry z wołowiną

15 min.

Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

3 os.

Iloś porcji

Składniki

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Marchewkę obierz, potnij w cienkie paseczki. Cebulę posiekaj w piórka. Wołowinę pokrój na podłużne kawałki.
  3. Wymieszaj: sos sojowy, rybny, ocet ryżowy, wodę, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz.
  4. Na patelni rozgrzej olej sezamowy. Dodaj cebulę, smaż około 5 minut, dodaj wołowinę, smaż 4-5 minut. Następnie dodaj marchewkę, wlej sos i całość smaż około 10-15 minut. Na koniec dodaj szpinak oraz makaron, wymieszaj. Przełóż na talerz, posyp sezamem.

Przepis wymaga

5010338404819_T1
Sos sojowy ciemny
Idealny do smażenia, dodatek do zup lub jako przyprawa.
5010338101749_T1
Ocet ryżowy
Bardzo dobrze znany dodatek w kuchni chińskiej oraz japońskiej.
5010338202132_T1
Makaron pełnoziarnisty
Przygotowywany według tradycyjnej chińskiej receptury.

Udostępnij