Marchewkę obierz, potnij w cienkie paseczki. Cebulę posiekaj w piórka. Wołowinę pokrój na podłużne kawałki.
Wymieszaj: sos sojowy, rybny, ocet ryżowy, wodę, cukier, przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz.
Na patelni rozgrzej olej sezamowy. Dodaj cebulę, smaż około 5 minut, dodaj wołowinę, smaż 4-5 minut. Następnie dodaj marchewkę, wlej sos i całość smaż około 10-15 minut. Na koniec dodaj szpinak oraz makaron, wymieszaj. Przełóż na talerz, posyp sezamem.
Przepis wymaga
Sos sojowy ciemny
Idealny do smażenia, dodatek do zup lub jako przyprawa.
Ocet ryżowy
Bardzo dobrze znany dodatek w kuchni chińskiej oraz japońskiej.
Makaron pełnoziarnisty
Przygotowywany według tradycyjnej chińskiej receptury.