Szukaj
Close this search box.
Stir fry z kalafiorem

5 min.

Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 200 g drobnych różyczek kalafiora
  • 250 g ugotowanej ciecierzycy lub z puszki
  • 1 saszetka sosu Sweet & Sour stir fry
  • garść świeżych liści szpinaku
  • olej do smażenia
  • ugotowany ryż do podania

Przygotowanie

  1. Czosnek posiekaj, cebulę pokrój w piórka.
  2. W woku rozgrzej olej, wrzuć czosnek, cebulę i kalafior. Smaż przez 5-6 minut lub dłużej, aż warzywo będzie miękkie. Dodaj ciecierzycę, zawartość saszetki i szpinak, krótko podgrzej.
  3. Danie podawaj z dodatkiem ugotowanego ryżu.

Przepis wymaga

5010338200039_T1
Sos stir fry Sweet & Sour
Słodko-kwaśna mieszanka sosu ananasowego, pasty pomidorowej oraz octu ryżowego.

Udostępnij