Szukaj
Close this search box.
Stir fry z indykiem teriyaki

5 min.

Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

  • 1 mała papryczka chili
  • 1 mała czerwona cebula
  • 250 g mielonego mięsa z indyka
  • 200 g drobnych różyczek brokułu
  • 100 g marchewki, pokrojonej w słupki
  • 1 saszetka sosu Sticky Teriyaki stir fry
  • 80 g ugotowanego zielonego groszku
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych uprażonych na suchej patelni
  • olej do smażenia
  • ugotowany ryż do podania

Przygotowanie

  1. Chili drobno posiekaj, cebulę pokrój w piórka.
  2. W woku rozgrzej olej, wrzuć chili i cebulę, krótko przesmaż. Dodaj mięso, brokuł i marchewkę. Smaż na dużym ogniu przez 5 minut. Dodaj groszek, orzeszki, wlej zawartość saszetki z sosem, krótko podgrzej.
  3. Stir-fry podawaj z dodatkiem ugotowanego ryżu.

Przepis wymaga

5010338200077_T1
Sos stir fry Sticky Teriyaki
Niesamowita słodka mieszanka japońskiego sosu sojowego i sake.

Udostępnij