Szukaj
Close this search box.
Skrzydełka w sosie Teriyaki

10 min.

Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

3 os.

Iloś porcji

Składniki

  • około 12 sztuk skrzydełek z kurczaka
  • 1 saszetka sosu Sticky Teriyaki stir fry
  • 2 marchewki
  • 1 zielony ogórek
  • ½ puszki kiełków fasoli Mung
  • 100 g posiekanych orzeszków ziemnych
  • 1 łyżka miodu
  • 4-5 łyżek octu ryżowego lub soku z limonki
  • posiekana papryczka chili
  • listki mięty
  • sól

Przygotowanie

  1. Skrzydełka posmaruj sosem, zgrilluj na patelni lub na grillu.
  2. Marchewkę obierz, wraz z ogórkiem pokrój za pomocą obieraczki na cienkie, podłużne paski. Włóż do miski, dodaj kiełki fasoli Mung, listki mięty, posiekane orzeszki. Wymieszaj.
  3. Wymieszaj ze sobą: miód, ocet ryżowy, papryczkę chilli, sól. Polej dressingiem sałatkę. Podawaj ze grillowanymi skrzydełkami.

Przepis wymaga

5010338200077_T1
Sos stir fry Sticky Teriyaki
Niesamowita słodka mieszanka japońskiego sosu sojowego i sake.

Udostępnij