Szukaj
Close this search box.
Sałatka ze szpinakiem i dressingiem wasabi

10 min.

Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

  • około 100 g świeżych liści szpinaku
  • około 200 g makaronu ryżowego typu nitki
  • około 300 g piersi z kurczaka
  • 1 zielony ogórek
  • ½ szklanki nerkowców
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżka pasty wasabi Blue Dragon 
  • ½ szklanki gęstego jogurtu
  • sól, pieprz
  • olej

Przygotowanie

  1. Makron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Pierś z kurczaka podziel na mniejsze kawałki, dopraw solą i pieprzem, zgrilluj na oleju na patelni.
  3. Ogórek pokrój w plastry. Szpinak włóż do miski wraz z ugotowanym makaronem i ogórkiem, dodaj sól i sok z limonki. Wymieszaj, wyłóż na talerz. Na wierzchu połóż grillowanego kurczaka.
  4. Pastę wasabi wymieszaj z jogurtem. Polej wierzch sałatki, posyp nerkowcami.

Przepis wymaga

pasta wasabi
Pasta wasabi
Dodaj charakteru daniom poprzez dodanie pasty wasabi.

Udostępnij