Sałatka z makaronem ryżowym i grillowanym tofu

5 min.

Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

  • 200 g makaronu ryżowego typu wstążki
  • dip Blue Dragon Sweet Chilli
  • 200 g tofu
  • 2 marchewki
  • pestki z połówki granatu
  • 1 cebula dymka
  • około 5-6 łyżek sosu sweet chilli
  • olej

Przygotowanie

  1. Makaron ryżowy ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź, opłucz.
  2. Marchewkę potnij w podłużne, bardzo cienkie paski (najłatwiej za pomocą obieraczki do warzyw).
  3. Tofu usmaż na patelni grillowej na oleju. Makaron i marchewkę wymieszaj wraz z posiekaną dymką, wyłóż na talerz, posyp pestkami granatu, ułóż grillowane tofu. Wierzch polej sosem sweet chilli.

Przepis wymaga

5010338220730_T1
Dip Sweet Chilli
To połączenie papryczek chilli z aromatycznym czosnkiem. To dodatek, który nadaje potrawom pikanterii i wyjątkowego charakteru.

Udostępnij