Sałatka z grillowaną wołowiną i Sosem Rybnym Blue Dragon
- 2 steki wołowe
- 1½ łyżki czarnego pieprzu
- 2 łyżki Sosu Rybnego Blue Dragon
- 3 łyżki soku z limonki
- 2 łyżeczki cukru
- 1 zielona papryczka hot chili
- 2 ogórki
- 4 cebule szalotki
- ½ szklanki posiekanej kolendry
- 1 szklanka posiekanej mięty
- Rozgrzać grill do wysokiej temperatury. Steki dokładnie obtoczyć w czarnym pieprzu grubo zmielonym i grillować od 5 do 8 minut, zmieniać strony co kilka minut. Zdjąć je z rusztu i odstawić, aby ostygły. Wymieszać Sos Rybny Blue Dragon, sok z limonki, cukier i pokrojone chili.
- Steki pokroić w cienkie plastry. Wymieszać plastry ogórków, cebuli szalotki, kolendrę i miętę w dużej misce. Dodać plastry wołowiny oraz mieszankę z Sosem Rybnym Blue Dragon