Red Curry z kurczakiem

15 min.

Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj na sypko.
  2. Kukurydzę ugotuj na miękko.
  3. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojonego na kawałki kurczaka, podsmaż 5 minut na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojoną na kawałki dynię, smaż jeszcze 5-7 minut, mieszając. Dodaj zawartość saszetek 3 Step Thai Red Curry, wlej 100 ml wody i całość duś pod przykryciem jeszcze około 15 minut.
  4. Ugotowaną kukurydzę opal nad palnikiem. Do misek nałóż ryż, curry oraz okrojoną nożem z kolby kukurydzę. Udekoruj natką pietruszki lub kolendrą.

Przepis wymaga

Zestaw Thai Red Curry
Zestaw Thai Red Curry
Przepyszne danie Red Curry w trzech krokach - z naszym zestawem to możliwe!

Udostępnij