Szukaj
Close this search box.
Red Curry z krewetkami

5 min.

Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

  • 1 zestaw Blue Dragon Thai Red Curry
  • około 250 g krewetek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zielona papryka
  • 1 kapustka pak choi
  • natka pietruszki lub kolendra
  • limonka
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • ryż do podania

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej olej, dodaj krewetki, smaż około 5 minut, na złoty kolor. Dopraw solą.
  2. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i paprykę pokrojoną w słupki.
  3. Dodaj zawartość saszetek zestawu Thai Red Curry, całość wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu około 10 minut.
  4. Na koniec dodaj przekrojoną kapustkę pak choi. Gotuj jeszcze około 3-4 minuty. Na wierzch dodaj limonkę i kolendrę lub natke pietruszki. Podawaj z ryżem.

Przepis wymaga

5010338303990_T1
Zestaw Thai Red Curry
Przepyszne danie Red Curry w trzech krokach - z naszym zestawem to możliwe!

Udostępnij