Pomidorowy miso-ramen

15 min.

Czas przygotowania

25 min.

Czas gotowania

4 os.

Iloś porcji

Składniki

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj.
  2. Makaron ugotuj przez 5 minut, odcedź.
  3. Pieczarki pokrój w plasterki, usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  4. Pastę miso rozprowadź w ciepłej wodzie. Dodaj pomidory z puszki i usmażone pieczarki. Doprowadź do wrzenia, gotuj 10 minut.  Dodaj sos sojowy, wymieszaj.
  5. Pierś kurczaka dopraw solą, pieprzem i paprykami w proszku. Usmaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  6. Do miseczek nałóż makaron, wlej bulion z dodatkami, na wierzchu ułóż pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka, połóż połówki jajek.

Przepis wymaga

5010338404819_T1
Sos sojowy ciemny
Idealny do smażenia, dodatek do zup lub jako przyprawa.
5010338202132_T1
Makaron pełnoziarnisty
Przygotowywany według tradycyjnej chińskiej receptury.

Udostępnij