Polędwica wołowa w sosie Hoi Sin z Czosnkiem Blue Dragon
- 2 saszetki Sosu Hoi Sin z Czosnkiem Blue Dragon
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 2 łyżki wody
- 500 g polędwicy wołowej
- 50 g orzechów nerkowca
- 100 g świeżego szpinaku
- 4 duże pieczarki
- Na rozgrzanym oleju smażyć do miękkości wołowinę pokrojoną na cienkie paski (około 4-7 minut), zdjąć z woka/patelni i odstawić. Następnie podsmażyć orzechy nerkowca, aż osiągną złoto-brązowy kolor (1-2 minuty). Zdjąć z woka/patelni i odstawić. Podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki z 2 łyżkami wody (około 3 minuty).
- Dodać Sos Hoi Sin z Czosnkiem Blue Dragon, szpinak, przygotowaną wcześniej wołowinę i orzechy. Dokładnie wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę, aż wszystkie składniki będą gorące.