Ze składników na ciasto zagnieć ciasto, uformuj kulkę, zawiń w folię i odłóż na około 30 minut.
Przygotuj farsz. Krewetki zmiel lub drobno posiekaj, wymieszaj z mięsem drobiowym. Czosnek przeciśnij przez praskę, imbir i marchewkę zetrzyj na tarce o małych oczkach, pietruszkę posiekaj, wszystko dodaj do mięsa. Dopraw sosem sojowym, sokiem z cytryny, pieprzem i opcjonalnie solą. Wymieszaj farsz.
Ciasto cienko rozwałkuj, wytnij szklanką kółka, nałóż farsz, zwiń na kształt pierożka. Gotuj na parze przez około 15 minut lub we wrzącej wodzie do momentu, aż wypłyną na wierzch. Podawaj z dipem sweet chilli.
Przepis wymaga
Dip Sweet Chilli
To połączenie papryczek chilli z aromatycznym czosnkiem. To dodatek, który nadaje potrawom pikanterii i wyjątkowego charakteru.