Przejdź do treści
Blue Dragon
Sosy na co dzień
Przepisy
Blue Dragon
Orientalne produkty
Orientalne przepisy
Kontakt
Pieczarki faszerowane
12 większych pieczarek
250-300 g mięsa mielonego
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
1 łyżka masła
3 łyżki tartej bułki
1 całe jajko
Sos Sojowy Blue Dragon
Słodki Sos Chili Blue Dragon
sól
pieprz
oliwa
garść posiekanej kolendry
Pieczarki umyć, obrać, odciąć ogonki i pokroić w małą kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno pokroić i smażyć razem z pokrojonymi pieczarkami na maśle na rozgrzanej patelni.
Do mięsa mielonego dodać sól, pieprz, jajko, bułkę tartą, Sos Sojowy Blue Dragon oraz Słodki Sos Chilli Blue Dragon. Dokładnie wymieszać i połączyć z podsmażoną cebulą, pieczarkami i czosnkiem oraz posiekaną kolendrą. Przygotowany farsz nałożyć do kapeluszy pieczarek. Pieczarki ułożyć na blaszce wyłożonej folią aluminiową, skropić oliwą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piec około 1 godziny.