Szukaj
Close this search box.
Pad Thai

10 min.

Czas przygotowania

20 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

  • 1 saszetka sosu Pad Thai stir fry 
  • 200 g makaronu ryżowego typu wstążki
  • 250 g tofu*
  • 100 g świeżych liści szpinaku
  • ½ cukinii
  • 1 zielona papryka
  • 1 batat
  • 3-4 łyżki kiełków fasoli mung
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzej olej, wsyp pokrojone w kostkę tofu. Usmaż na złoty kolor. Zdejmij z patelni.
  3. Dodaj na patelnię pokrojonego w kawałki batata. Smaż pod przykryciem około 10 minut. Dodaj pokrojoną w słupki paprykę i cukinię pokrojoną w półplasterki. Całość smaż jeszcze 5 minut. Dodaj sos Pad Thai stir fry, smaż 4 minuty.
  4. Na koniec dodaj szpinak, podsmaż minutę, aż liście zwiędną. Dodaj makaron, wymieszaj.
  5. Przełóż na talerz, dodaj tofu, kiełki fasoli mung, posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi.

*Zamiast tofu możesz użyć również mięso (np. pierś z kurczaka) lub ulubione warzywo.

Przepis wymaga

5010338000103_T1
Sos stir fry Pad Thai
Aromatyczny sos o smaku Pad Thai z sosem sojowym, czosnkiem i tamaryndem.

Udostępnij