Pad Thai z batatem i groszkiem cukrowym

10 min.

Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj groszek cukrowy.
  2. Paprykę pokrój w słupki, cebulę w pióra.
  3. Makaron przygotuj wg instrukcji na opakowaniu.
  4. Bataty pokrój w dość cienkie półplasterki, dopraw solą. Na patelni rozgrzej olej, ułóż bataty, smaż na wolnym ogniu przez około 10 minut (aż zmiękną i lekko się zrumienią). Dodaj paprykę i cebulę, podsmaż 3-4 minuty, następnie wlej zawartość saszetki z sosem, całość smaż jeszcze około 7 minut mieszając. Dodaj makaron oraz saszetkę z orzeszkami, wymieszaj.
  5. Wyłóż na talerze, posyp posiekaną dymką, podawaj z cząstką limonki.

Przepis wymaga

Zestaw do dania Pad Thai
Zestaw do dania Pad Thai
Pad Thai dla 2 osób w 20 minut? Z naszym zestawem to możliwe!

Udostępnij