- Warzywa oczyścić. Brokuł podzielić na małe różyczki i zblanszować. Marchewkę pociąć w słupki. Papryczkę chili drobno posiekać. Makaron przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu. Piersi kurczaka umyć i pokroić w kostkę.
- Cebulę oraz czosnek obrać i podsmażyć na oleju w woku lub na zwykłej patelni. Dołożyć kurczaka. Po chwili dodać pozostałe warzywa i smażyć przez kilka minut. Następnie połączyć z Sosem Sojowym Blue Dragon oraz Sosem Orzechowym Blue Dragon. Wymieszać z makaronem i jeszcze przez chwilę podgrzewać.
Zamiast makaronu ryżowego można użyć pszennego bądź pełnoziarnistego. Makaron będzie bardziej sprężysty po ugotowaniu, jeśli zahartuje się go w zimnej wodzie z lodem. Kurczaka można zastąpić wieprzowiną lub owocami morza.