Makaron singapurski z krewetkami

10 min.

Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Groszek ugotuj.
  3. Cebulę pokrój w piórka. Marchewkę i papryki – w słupki.
  4. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, podsmaż 3-4 minuty. Dodaj krewetki i marchewkę, smaż 7 minut. Następnie dodaj papryki, smaż jeszcze około 3 minuty. Dodaj sos z zestawu Singapore Noodle Kit, całość smaż jeszcze około 4-5 minut. Dodaj makaron wymieszaj, dodaj groszek cukrowy, wyłóż na talerze.
  5. Na oddzielnej patelni podsmaż boczek na chrupko, pokrusz, połóż na makaron. Wierzch posyp zawartością drugiej saszetki z zestawu Noodle Kit.

Przepis wymaga

Zestaw Singapoore
Zestaw Singapoore
Zaskocz bliską Ci osobę i przygotuj danie Singapoore dla dwóch osób! Przygotuj dodatkowo krewetki, jajko, cebulę, czerwoną paprykę i gotowe!

Udostępnij