Szukaj
Close this search box.
Makaron ryżowy z warzywami

5 min.

Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

  • 130 g makaronu ryżowego
  • 1 mała cebulka, posiekana w piórka
  • 1 łyżeczka posiekanego chili
  • 2 łyżeczki posiekanego imbiru
  • pół cukinii, pokrojonej w kostkę
  • 2 garście liści szpinaku
  • 100 g ugotowanego groszku
  • 1 saszetka sosu Chow Mein Blue Dragon
  • 2 łyżki orzechów nerkowca
  • olej do smażenia
  • prażony sezam do posypania

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odcedź.
  2. W woku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, chili i imbir, smaż przez 30 sekund.
  3. Dodaj cukinię, smaż na dużym ogniu przez 4-5 minut.
  4. Dorzuć liście szpinaku, groszek, ugotowany makaron. Wlej zawartość saszetki z sosem. Wymieszaj i krótko podgrzej. Przed podaniem posyp danie orzechami i sezamem.

Przepis wymaga

5010338200060_T1
Sos stir fry Chow Mein
Klasyczny sos z bogatą mieszanką sosu sojowego, czosnku i imbiru.

Udostępnij