Kurczak z Sosem z Orzeszków Ziemnych Satay Blue Dragon
- 1 podwójna pierś kurczaka
- 1 mała cukinia
- 1 średnia cebula
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- Sos z Orzeszkami Ziemnymi Satay Blue Dragon
- olej do smażenia
- Cebulę obrać, pokroić w kostkę, z papryk usunąć nasiona i pokroić je w paseczki. Warzywa lekko podsmażyć na rozgrzanej patelni na jednej łyżce oleju. Dodać oczyszczonego kurczaka pokrojonego w kostkę i krótko obsmażyć. Cukinię obrać i pokroić w dosyć cienkie plastry, po czym dodać do mięsa.
- Wszystko wymieszać ze sobą, dodać Sos z Orzeszkami Ziemnymi Satay Blue Dragon. Gotować na wolnym ogniu przez około 7 minut. Podać z białym ryżem lub Makaronem Pełnoziarnistym Blue Dragon.