Przejdź do treści
Blue Dragon
Sosy na co dzień
Przepisy
Blue Dragon
Orientalne produkty
Orientalne przepisy
Kontakt
Kaczka w pięciu smakach
4 udka kaczki
50 g imbiru
2 ziarna anyżu (opcjonalnie)
1 słoik Sosu 5 Smaków Blue Dragon
200 g ryżu
100 g brokułu
50 g zielonego groszku lub zielonej fasolki szparagowej
100 g marchewki
olej do smażenia
sezam do dekoracji
Udka kaczki ugotować w wodzie z dodatkiem imbiru i anyżu. Następnie osączyć, osuszyć, posmarować Sosem 5 Smaków Blue Dragon i piec skórą do góry przez 15 minut w temperaturze 200°C (aż skórka stanie się chrupiąca).
Ryż ugotować i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju razem z pokrojonymi warzywami. Na talerze wyłożyć mięso i ryż z warzywami. Całość polać gorącym Sosem
5 Smaków Blue Dragon i udekorować sezamem oraz szczypiorkiem. Ryż można zastąpić makaronem spaghetti albo ryżowym Blue Dragon.