Szukaj
Close this search box.
Grillowane tofu Hoisin

5 min.

Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

  • 200 g makaronu ryżowego typu nitki
  • 200 g tofu
  • 1 saszetka sosu Stir Fry Hoisin & Garlic
  • pęczek szparagów
  • 1 zielony ogórek
  • 1 mała czerwona cebula
  • kolendra lub melisa lub mięta
  • sól, pieprz
  • sok z limonki lub cytryny

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Tofu pokrój w plastry, dodaj sos stif fry hoisin&garlic, wymieszaj, a następnie zgrilluj.
  3. Do wrzącej wody wrzuć szparagi, gotuj około 5 minut, odcedź, opłucz pod zimną wodą, a następnie pokrój na cienkie paski. Ogórek pokrój w bardzo cienkie, podłużne paski. Cebulę pokrój w pióra, zioła grubo posiekaj. Dodaj szparagi i ogórek, dopraw solą, pieprzem, sokiem z limonki, wymieszaj.
  4. Do miseczek nałóż ugotowany makaron, sałatkę z warzyw oraz grillowane tofu.

Przepis wymaga

5010338200107_T1
Sos stir fry Hoisin & Garlic
Aromatyczny sos stir fry z pastą sojową, sosem sojowym, czosnkiem i przyprawami.

Udostępnij