Czosnkowy makaron z zielonymi warzywami
- 300 g makaronu ryżowego lub pszennego
- 50 g białej kapusty
- 25 g fasolki szparagowej (opcjonalnie)
- 1 marchewka
- 1 papryczka czerwona
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 słoik Sosu Czosnkowego Blue Dragon
- 20 ml oleju
- 40 g Sosu Sojowego Blue Dragon
- szczypiorek lub kolendra do dekoracji
- Cebulę oraz czosnek obrać i drobno posiekać. Kapustę poszatkować. Pozostałe warzywa oczyścić i pociąć w drobne słupki. W misce z osoloną zimną wodą namoczyć makaron i osączyć.
- W woku rozgrzać olej, po czym podsmażyć na nim czosnek i cebulę. Dodać resztę warzyw, wymieszać i smażyć przez chwilę. Wlać Sos Sojowy Blue Dragon oraz Sos Czosnkowy Blue Dragon. Dołożyć makaron.
- Całość gotować do miękkości makaronu. Gotowe danie udekorować szczypiorkiem lub kolendrą.