Szukaj
Close this search box.
Boczniaki w teriyaki

5 min.

Czas przygotowania

15 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • 300 g świeżych boczniaków
  • 1 saszetka sosu Sticky Teriyaki stir fry
  • 100 g ugotowanego zielonego groszku
  • do podania: ugotowany ryż
  • do posypania: posiekana dymka, prażony sezam

Przygotowanie

  1. Czosnek i  chili drobno posiekaj.
  2. W woku rozgrzej olej, wrzuć czosnek i chili, krótko przesmaż. Dodaj boczniaki i smaż przez 5 minut lub dłużej, aż grzyby będą miękkie. Wlej zawartość saszetki z sosem, dodaj groszek i krótko podgrzej.
  3. Danie nałóż do misek, posyp dymką i sezamem.
  4. Podawaj z dodatkiem ugotowanego ryżu.

Przepis wymaga

5010338200077_T1
Sos stir fry Sticky Teriyaki
Niesamowita słodka mieszanka japońskiego sosu sojowego i sake.

Udostępnij