Aromatyczne pałki kurczaka
- 500 g pałek kurczaka
- 100 ml Sosu Sojowego Blue Dragon
- 50 ml białego winnego octu
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 10 g imbiru
- 40 ml oleju
- ½ pęczka szczypiorku
- 1 słoik Sosu Czosnkowego Blue Dragon
- sól i pieprz do smaku
- Cebulę obrać i pokroić w piórka. Dołożyć starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Połączyć z Sosem Sojowym Blue Dragon, olejem, octem, solą i pieprzem. Pałki kurczaka umyć, osuszyć, włożyć do marynaty i wstawić na noc do lodówki.
- Do składników dodać Sos Czosnkowy Blue Dragon i dusić przez 30 minut. Całość przełożyć do brytfanny i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piec około 30 minut. Przed podaniem potrawę udekorować posiekanym szczypiorkiem. Danie można podawać z ryżem i sałatką.