Szukaj
Close this search box.
Indyk Sweet & Sour Pak Choi

10 min.

Czas przygotowania

25 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj ryż.
  2. Pierś z kurczaka posmaruj zwartością połowy saszetki sosu słodko-kwaśnego. Przełóż na rozgrzaną patelnię, smaż pod przykryciem, z dwóch stron, po około 8-10 minut z każdej.
  3. Następnie na patelnię dodaj przekrojone na połówki lub ćwiartki kapustki pak choi. Wlej pozostały sos słodko kwaśny, całość smaż około 5 minut, aż kapustka lekko zmięknie. Na koniec posyp sezamem, wymieszaj. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Przepis wymaga

5010338200039_T1
Sos stir fry Sweet & Sour
Słodko-kwaśna mieszanka sosu ananasowego, pasty pomidorowej oraz octu ryżowego.

Udostępnij