Sałatka Pad Thai

20 min.

Czas przygotowania

10 min.

Czas gotowania

2 os.

Iloś porcji

Składniki

  • 1 saszetka sosu Fragrant Pad Thai stir fry
  • 100 g makaronu ryżowego typu wstążki
  • około 150 czerwonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 czerwona papryka
  • ½ długiego zielonego ogórka
  • kiełki fasoli mung
  • kolendra lub natka pietruszki
  • garść orzechów nerkowca
  • sok z ½ cytryny lub z 1 limonki
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • sól

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj, odcedź. Kapustę posiekaj. Marchewkę i ogórek pokrój w cienkie paseczki (julienne). Paprykę pokrój w cienkie słupki. Wszystko wsyp do miski, dopraw solą, wymieszaj.
  2. Do garnuszka dodaj sos Pad Thai stir fry, wlej 3 łyżki wody, sok z cytryny, masło orzechowe. Całość podgrzewaj 5 minut. Zdejmij z ognia, polej dressingiem sałatkę. Wierzch posyp nerkowcami, dodaj kolendrę (lub natkę pietruszki), ułóż cząstki limonki.

Przepis wymaga

5010338000103_T1
Sos stir fry Pad Thai
Aromatyczny sos o smaku Pad Thai z sosem sojowym, czosnkiem i tamaryndem.

Udostępnij