Oryginalny produkt używany w kuchni wietnamskiej. Przed użyciem należy go odpowiednio przygotować: by ciasto nabrało elastyczności, pojedynczy arkusz trzeba zwilżyć gorącą wodą. Papier ryżowy najczęściej stosuje się do przygotowania sajgonek, które można faszerować warzywami, mięsem lub owocami morza.
Wartości odżywcze
Skład
Wartość energetyczna: 1430 kJ/337 kcal
Tłuszcz: 0.5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0.1 g
Węglowodany: 77.4 g
w tym cukry: 2.7 g
Błonnik < 0.1 g
Białko: 5.8 g
Sól: 2.5 g
Mąka ryżowa (67%), mąka z tapioki, woda, sól.
Informacja dla alergików
Substancje alergenne, w tym zboża zawierające gluten, zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników.