Ziemniaki zapiekane z warzywami i serem

Ziemniaki zapiekane z warzywami i serem

  • 4 duże, ugotowane ziemniaki ze skórką
  • ½ cukinii
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 papryki (różne kolory)
  • 1 szklanka żółtego, startego sera
  • 1 słoik Sosu Chińskiego Curry Blue Dragon
  • sól i pieprz do smaku
  1. Ziemniaki przekroić na ½ a następnie łyżką do zupy wyjąć większość, tak aby powstały nam „łódeczki” z ziemniaka, ze skórką. Pozostałe (wyjęte) ziemniaki wrzucić do miski. Paprykę i cukinię oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w piórka, a czosnek w drobną kostkę. Na łyżce oleju obsmażyć krótko warzywa, doprawić je solą i pieprzem.
  2. Dodać Sos Chińskie Curry Blue Dragon i smażyć jeszcze ok 2 minuty. Warzywa dosypać do pokrojonych ziemniaków. Dodać 1 szklankę sera i dokładnie wszystko wymieszać. Na koniec doprawić solą i pieprzem. Wcześniej powstałe łódeczki wypełnić po brzegi przygotowanym farszem. Na górę każdej z nich posypać trochę sera. Całość zapiekać w temperaturze 200°C przez około 20 minut, aż ser się rozpuści.