Ziemniaki smażone z czosnkiem i sosem Chińskie Curry

Ziemniaki smażone z czosnkiem i sosem Chińskie Curry

  • 1 kg ziemniaków
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 duża lub 2 małe cebule
  • 1 słoik Sosu Chińskiego Curry Blue Dragon
  • 1 pęczek cebuli dymki
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  1. Ziemniaki obrać i ugotować (tak, aby nie były zbyt miękkie). Czosnek oraz cebulę drobno posiekać. Ziemniaki pokroić w dużą kostkę, a następnie zrumienić na rozgrzanym oleju. Kiedy ziemniaki będą złote z każdej strony, dodać cebulę i czosnek, po czym smażyć aż cebula zrobi się lekko rumiana i szklista.
  2. Dodać Sos Chińskie Curry Blue Dragon oraz 1 łyżkę wody i smażyć jeszcze 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem wymieszać z posiekaną dymką. Można podawać z zimnym jogurtem lub zsiadłym mlekiem.

.