Żeberka wieprzowe w glazurze chilli

Żeberka wieprzowe w glazurze chilli

  • 900 g żeberek wieprzowych
  • 310 g Słodkiego Sosu Chilli Blue Dragon
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • ½ szklanki wody lub bulionu
  1. Żeberka oczyścić, wyłożyć na patelnię, zalać Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon i posypać słodką papryką w proszku. Dolać ½ szklanki wody lub bulionu. Całość dobrze wymieszać i przykryć. Podgrzewać do czasu, aż zacznie wrzeć, a następnie dusić przez 30-40 minut (czas duszenia jest zależny od wielkości żeberek).
  2. Zawartość patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180⁰C. Piec około 10 minut, aż sos na żeberkach zgęstnieje. Potrawę można podawać z ziemniakami.