Wołowina w 5 smakach z zieloną fasolką i szczypiorkiem

Wołowina w 5 smakach z zieloną fasolką i szczypiorkiem

  • 300 g wołowiny (np. antrykotu)
  • 100 g pieczarek
  • 100 g zielonej fasolki szparagowej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • ½ małej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 ml Sosu Sojowego Blue Dragon
  • 1 słoik Sosu 5 Smaków Blue Dragon
  • kawałek imbiru (około 1 cm)
  • olej do smażenia
  • dowolny makaron
  1. Przygotować marynatę z soli, pieprzu i Sosu Sojowego Blue Dragon. Włożyć do niej pokrojone w paski mięso. Wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki (a najlepiej na całą noc). Fasolkę szparagową, szczypiorek i pieczarki pokroić na kawałki. Cebulę, imbir oraz czosnek obrać i drobno posiekać.
  2. Na niewielkiej ilości oleju usmażyć mięso, czosnek, imbir i cebulę. Następnie dodać warzywa, zieleninę oraz ugotowany makaron. Smażyć przez chwilę. Dolać Sos 5 Smaków Blue Dragon. Całość podgrzać i wymieszać.