Wegetariański makaron z warzywami (danie bezglutenowe)

Wegetariański makaron z warzywami (danie bezglutenowe)

  • 300 g makaronu ryżowego
  • 100 g żółtej papryki
  • 100 g cukinii
  • 50 g kiełków fasoli mung (opcjonalnie)
  • ½ małej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 słoik Sosu Słodko-kwaśnego Blue Dragon
  • olej do smażenia
  • 20 g imbiru (opcjonalnie)
  • kolendra i dymka do dekoracji
  1. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę oraz cukinię pokroić w większe kawałki, po czym zrumienić na patelni grillowej. Na niewielkiej ilości oleju usmażyć czosnek, imbir i cebulę. Dodać grillowane warzywa, kiełki fasoli mung oraz ugotowany makaron.
  2. Do składników dolać Sos Słodko-kwaśny Blue Dragon. Całość wymieszać i podgrzewać przez chwilę. Przed podaniem potrawę udekorować kolendrą i posiekaną dymką.