Szaszłyki z cielęciny marynowane w sosie Słodko Kwaśnym Blue Dragon z lekką sałatką z ulubionych warzyw

Szaszłyki z cielęciny marynowane w Sosie Słodko-kwaśnym Blue Dragon z lekką sałatką z ulubionych warzyw

  • Sos Słodko-kwaśny Blue Dragon
  • 400 g cielęciny
  • sałata
  • ogórek
  • pomidorki koktajlowe
  • limonka
  • oliwa
  • sól
  1. Cielęcinę pokroić na spore kwadraty. Sos Słodko-kwaśny Blue Dragon przełożyć do miski, dodać łyżkę oliwy i wymieszać. Dodać pokrojone mięso, całość dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę (a najlepiej na całą noc).
  2. Następnie kawałki cielęciny nałożyć na patyczki do szaszłyków i piec w piekarniku lub na grillu około 15 minut. Sałatę umyć, dodać pokrojone ogórki i pomidory, polać oliwą i posolić do smaku. Gotowe szaszłyki podać z sałatką oraz ćwiartką limonki.