Spring rolls z krewetkami i Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon

Spring rolls z krewetkami i Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon

  • 1 ogórek
  • 1 marchewka
  • 1 sałata
  • 1 pęczek mięty
  • krewetki (rozmrożone)
  • 8 arkuszy papieru ryżowego
  • Słodki Sos Chilli Blue Dragon
  • Pasta Wasabi Blue Dragon
  1. Ogórek i marchewkę pokroić na cienkie słupki o długości 6 cm, miętę posiekać. Krewetki osuszyć papierowym ręcznikiem i obrać. Za pomocą pędzelka zwilżyć wodą papier ryżowy, aż stanie się miękki i elastyczny.
  2. Na środku każdego arkusza ułożyć po kilka paseczków ogórka i marchewki, sałatę, 2 krewetki oraz trochę posiekanej mięty. Zawinąć do środka dwa boki arkusza i zrolowac. Podawać ze Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon.