Skrzydełka kurczaka z chilli i sezamem

  • 750 g skrzydełek kurczaka
  • ostra papryka w proszku do smaku
  • 310 g Słodkiego Sosu Chilli Blue Dragon
  • 1 łyżka sezamu
  • 2 łyżki oleju
  • 1 opakowanie mieszanki sałat
  1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180⁰C. Brytfankę posmarować olejem. Wyłożyć skrzydełka, po czym oprószyć je z obu stron ostrą papryką w proszku. Następnie polać Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon. Piec przez 50-60 minut na rumiano.
  2. Skrzydełka można też przygotować na grillu: po oprószeniu ostrą papryką grillować przez 35 minut, obracając od czasu do czasu. Następnie posmarować Słodkim Sosem Chilli Blue Dragon i piec około 3 minut, aż sos zgęstnieje, obrócić skrzydełka i grillować jeszcze 3 minuty. Mięso posypać sezamem. Podawać z mieszanką sałat.