Schab faszerowany grzybami z czosnkiem

Schab faszerowany grzybami z czosnkiem

  • 500 g schabu wieprzowego
  • 500 g pieczarek
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 słoik Sosu Teriyaki Blue Dragon
  • 1 pęczek cebuli dymki
  • 1 łyżeczka majeranku suszonego
  • 1 łyżeczka tymianku suszonego
  • olej do smażenia
  • ½ szklanki bułki tartej
  • sól i pieprz
  1. Schab rozkroić wzdłuż, tak aby powstały jak największe kawałki mięsa. Rozbić je dokładnie, aby mięso było równe i cienkie. Przyprawić z obu stron, solą, pieprzem i suszonymi ziołami. Grzyby pokroić w plasterki, a następnie obsmażyć na oleju. Dodać posiekany czosnek oraz dymkę i smażyć około 1 minuty.
  2. Całość zalać Sosem Teriyaki Blue Dragon i dodać 1 łyżkę wody. Gotować ok 10 minut, aż sos odparuje. Dodać bułkę tartą oraz sól i pieprz, odstawić. Jak przestygnie, wyłożyć wszystko na wcześniej przygotowany schab, zwinąć tak, aby powstała rolada i piec w temperaturze 180°C około 30-40minut.