Sałatka z kurczakiem i kukurydzą

Sałatka z kurczakiem i kukurydzą

  • ½ kg piersi kurczaka
  • 1 słoik Sosu Teriyaki Blue Dragon
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 1 długi ogórek
  • 200 g ugotowanego ryżu
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • cebula dymka
  1. Kurczaka oczyścić, a następnie zamarynować w Sosie Teriyaki Blue Dragon, soli oraz pieprzu. Odstawić na minimum 30 minut do lodówki. Ogórek zielony umyć i pokroić w drobną kostkę. Dymkę posiekać drobno w całości ze szczypiorem. Kurczaka wyjąć z marynaty i smażyć lub grillować po około 5 minut z każdej strony, aż będzie gotowy. Pokroić go w grubą kostkę.
  2. Do miski wsypać: kukurydzę, groszek, ryż, ogórka, dymkę oraz pokrojonego kurczaka. Dodać majonez i wymieszać wszystkie składniki. Doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku.