Ryżowy makaron 5 smaków po wegetariańsku

Ryżowy makaron 5 smaków po wegetariańsku

  • 200 g makaronu ryżowego
  • 100 g kapusty pak cho
  • 100 g groszku cukrowego
  • 50 g kiełków fasoli mung
  • 30 g młodej kukurydzy (może być z puszki)
  • ½ małej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 1 słodki ziemniak
  • 1 słoik Sosu 5 Smaków Blue Dragon
  • 20 g papryczki chili i imbiru
  • olej do smażenia
  • sezam, kolendra i szczypiorek do dekoracji
  1. Słodki ziemniak obrać i wraz z kapustą pokroić na kawałki. Cebulę oczyścić i pociąć w piórka. Czosnek oraz imbir obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, po czym usmażyć na nim czosnek, imbir i cebulę. Następnie dodać wszystkie warzywa i smażyć do czasu, aż ziemniak będzie półmiękki.
  2. Makaron przyrządzić zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, a następnie wyłożyć na talerze. Dodać mieszankę warzywną. Całość polać podgrzanym Sosem 5 Smaków Blue Dragon. Przed podaniem potrawę udekorować sezamem, kolendrą oraz posiekaną papryczką chili.