Ryż z kolorowymi warzywami i sosem orzechowym

Ryż z kolorowymi warzywami i sosem orzechowym

  • 200 g ryżu
  • ½ małej cukinii
  • 50 g groszku cukrowego lub zielonego
  • 100 g kolorowej papryki
  • ½ małej cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 słoik Sosu Orzechowego Blue Dragon
  • 20 g imbiru (opcjonalnie)
  • olej do smażenia
  • sól
  1. Warzywa (oprócz cebuli) oczyścić i pokroić na kawałki. Cebulę, czosnek oraz imbir obrać, drobno posiekać i usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Następnie dodać resztę warzyw. Wymieszać i smażyć przez chwilę.
  2. Do warzyw dołożyć Sos Orzechowy Blue Dragon. Całość wymieszać i podgrzać. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie ryżem.