Rydze w pomidorach

Rydze w pomidorach

  • 2 kg twardych grzybów (najlepsze będą rydze lub kurki)
  • 3 cebule
  • olej
  • ocet jabłkowy
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 1 słoik Sosu Słodko-kwaśnego Blue Dragon
  • sól
  • pieprz
  • pomidory z puszki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  1. Grzyby oczyścić i obgotować w całości w osolonej wodzie z odrobiną octu, liściem laurowym i zielem angielskim. Odcedzić grzyby i małą cześć wywaru z grzybów zostawić.  Połączyć wywar z pomidorami i Sosem Słodko-kwaśnym Blue Dragon. Gotować około 10 minut.
  2. Doprawić i dodać posiekaną natkę pietruszki. Dodać ugotowane grzyby i gotować wszystko jeszcze przez chwilę. Tak przygotowane grzyby będą smaczne zarówno na zimno, jak i na ciepło.