Roladki rybne z rodzynkami

Roladki rybne z rodzynkami

  • ½ kg filetów rybnych (np. mintaj, dorsz)
  • ¼ szklanki rodzynek
  • 1 słoik Sosu Słodko-kwaśnego Blue Dragon
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  1. Rybę przemielić dwu krotnie przez drobne oczka maszynki, lub w malakserze. Doprawić solą i pieprzem. Dodać rodzynki (namoczone wcześniej w ciepłej wodzie), jajko i 2 łyżki Sosu Słodko-kwaśnego Blue Dragon. Wymieszać wszystko dokładnie. Jeżeli masa będzie zbyt lejąca, dodać odrobinę bułki tartej dla zbilansowana konsystencji.
  2. Roladki zawinąć w folię spożywczą, tworząc małe, około 10 cm „kiełbaski”. Roladki gotować na parze około 15 minut. Wyjąć je z folii i obsmażyć krótko na patelni z dodatkiem oliwy. Dodać Sos Słodko-kwaśny Blue Dragon, cebulę dymkę i 1 łyżkę wody. Smażyć około 10 minut, następnie pokroić roladki w plastry i podawać z ryżem.