Pieczony łosoś ze szpinakiem w Słodkim Sosie Chilli Blue Dragon

Pieczony łosoś ze szpinakiem w Słodkim Sosie Chilli Blue Dragon

  • 4 filety z łososia bez skóry
  • 8 łyżek Słodkiego Sosu Sweet Chilli Blue Dragon
  • 1 czerwona cebula 
  • 100 g liści szpinaku
  • ryż jaśminowy
  1. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Rozłożyć 4 arkusze folii aluminiowej i umieścić filet z łososia na środku każdego z nich.
  2. Każdy filet polać dwoma łyżkami Słodkiego Sosu Chilli Blue Dragon, położyć na nim pokrojoną czerwoną cebulę oraz szpinak. Zawinąć szczelnie i wstawić do piekarnika na 15 minut. Wyjąć z piekarnika, odczekać 5 minut i rozwinąć folię. Łososia można podać z lekką sałatką i ryżem jaśminowym.