Kurczak w pikantnej panierce

Kurczak w pikantnej panierce

  • 12 pałek z kurczaka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka maślanki
  • 1 łyżka Słodkiego Sosu Chilli Blue Dragon
  • 1 słoik Sosu Chińskiego Curry Blue Dragon
  • ½ łyżeczki pieprzu cayenne
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia 
  1. Kurczaka umyć i osuszyć. Do maślanki dodać Sos Chiński Curry Blue Dragon, słodki sos chili i dopraw solą, pieprzem czarnym oraz cayenne. Kurczaka panierować w kolejności: mąka- maślanka- mąka. Następnie smażyć w głębokim tłuszczu rozgrzanym do ok 180°C aż kurczak będzie złocisty.
  2. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i wstawić do piekarnika na około 15 minut, po to aby kurczak był w środku upieczony. Podawać ze słodkim sosem chili.