Kurczak po zbójnicku z grzybami i papryką

Kurczak po zbójnicku z grzybami i papryką

  • 2 piersi z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 1 żółta papryka
  • 1 szklanka żółtego sera
  • 1 słoik Sosu Pomidorowego ze Słodkim Chilli Blue Dragon
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  1. Piersi z kurczaka przekroić na dwie połówki, a następnie lekko rozbić, utworzyć zgrabne kotleciki. Doprawić z obu stron solą i pieprzem. Paprykę pokroić w paski. Pieczarki pokroić w plasterki, a następnie usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Doprawić solą i pieprzem. Kurczaka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Każdy kawałek pokryć obficie Sosem Pomidorowym ze Słodkim Chilli Blue Dragon. Ułożyć na wierzchu 1 łyżkę grzybów i kilka pasków papryki. Całość posypać startym, żółtym serem. Polać wszystko pozostałym Sosem Pomidorowym ze Słodkim Chilli Blue Dragon.
  2. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 20-30 minut, aż kurczak w środku będzie „gotowy” a ser na zewnątrz stopiony oraz lekko rumiany.