Gulasz wołowy z papryka

Gulasz wołowy z papryka

  • ½ kg mięsa wołowego np. rostbeff lub gulaszowe
  • ½ kg papryki żółtej lub czerwonej
  • 1 słoik Sosu Pomidorowego ze Słodkim Chilli Blue Dragon
  • papryka słodka mielona
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka mąki
  • olej do smażenia
  1. Mięso oczyścić i pokroić w kostkę ok 2cm. Paprykę pokroić w podobną kostkę. Czosnek drobno posiekać. Cebulę pokroić w piórka. Do mąki dodać sól i pieprz, a następnie wymieszać z pokrojonym mięsem. Na rozgrzanej patelni smażyć wołowinę, aż zacznie robić się rumiana. Dodać paprykę słodką, a następnie cebulę, paprykę oraz czosnek i smażyć około 2 minuty.
  2. Do całości dodać Sos Pomidorowy ze Słodkim Chilli Blue Dragon i ½ szklanki wody lub bulionu. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą lub ryżem, ugotowanym na sypko.